Kvietinius, baltus, maistinių medžiagų beveik neturinčius mitus rekomenduojama pakeisti spelta bei pilno grūdo miltais, kurie dėl nepašalintų sėlenų bei gemalų, savyje išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. Baltą cukrų lengviausia pakeisti ruduoju ir gerokai sumažinti jo kiekį, dar sveikesnė alternatyva – rinktis natūralų saldiklį steviją. Gyvulinius riebalus (sviestą) rekomenduojame keisti kokosų aliejumi, praturtinantį organizmą naudingomis rūgštimis, gerinantį širdies sveikatą, virškinimą, imuninę sistemą arba kitu augaliniu aliejumi (alyvuogių, sezamų, saulėgrąžų, makadamijų).
Sudedamosios dalys:
- 250 ml graikiško jogurto
- 190 ml kokosų aliejaus (tinka alyvuogių aliejus)
- 2 kiaušiniai
- 1 v. š. vanilinio cukraus
- 150 g pilno grūdo miltų
- 150 g spelta miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 150 g mėlynių, šilauogių arba serbentų
- 1 citrinos žievelė
Gaminimas:
- Sudėkite į dubenį jogurtą, aliejų, kiaušinius, vanilinį cukrų, cukrų ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite miltus (pilno grūdo ir spelta), kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite.
- Sudėkite uogas ir smulkia tarka tarkuotą citrinos žievelę.
- Išpilstykite tešlą į keramikinius indelius arba popieriukus, sudėtus į kepimo skardą.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba kol pradės gražiai ruduoti.