Sudemosios dalys:
- 200 g pilno (viso) grūdo kvietinių miltų*
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis (¼ a. š. ) druskos (geriausia himalajų ar jūros)
- 1 didelis kiaušinis
- 350 ml pasukų
- 2 v. š. kokosų (arba saulėgrąžų) nerafinuoto, šalto spaudimo aliejaus
- ½ v. š. stevijos (galima naudoti rudąjį cukrų)
*Dėl malimo metu nenusijotų sėlenų bei gemalų viso grūdo kvietiniai miltai savyje išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus.
Gaminimas:
-
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, pasukas, aliejų, cukrų (arba steviją).
- Dubenyje su sausais ingredientais padarykite duobutę ir supilkite šlapius ingredientus. Gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė. Stenkitės nepermaišyti, kad blynai nebūtų kieti.
- Palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių. Stovint formuojasi burbuliukai (dėl kepimo miltelių), kurie padės iškepti purius blynus ir išsiskiria gliutenas (glitimas) – baltymas miltuose, kurių dėka blynai bus minkšti.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Papurkškite ar patepkite aliejumi. Kepkite po vieną blyną, 2-4 minutes kiekvieną pusę.
- Patiekti galite su šviežiomis uogomis, natūraliu jogurtu, agavų sirupu ar riešutų sviestu. Skanaus!